Siemka, przychodzę z pytaniem, jaką niedrogą patelnie jesteście w stanie polecić. Zależy mi żeby była nieprzywierająca i dało się smażyć bez tłuszczu, lub z odrobiną.
Polecam kanał Stilgar na YT, gość ma połapane, znajdziesz tam również testy patelni.
Najlepsza będzie płaska.
Autor
Współczuję poczucia humoru
Z Daiso za 220 jenów.
Polecam najtańsze patelnie z Pepco. Teflon i tak się zdrapie, a przynajmniej dobrze się używa i w razie czego można kupić nową. Średnio wytrzymują mi ok. 2 - 3 lata, potem wyginają się od indukcji niestety. Ale cena wybacza ten problem.
Za mało danych. "Niedrogo" to zależy dla kogo 😃uniwersalna i niezniszczalna to te ze stali nierdzewnej np. Yato. Jak ogarniesz temat to jaja sadzone nie przywieraja na odrobinie tłuszczu.
wybierz sobie albo smażenie z tłuszczem albo nie smażenie bez tłuszczu uzywam tefala od kilku lat
nie ma czegoś takiego jak smażenie bez tłuszczu, smażenie z definicji jest na tłuszczu. "smażenie" bez tłuszczu tak naprawdę nazywa się prażeniem i jest bardzo niezdrowe a jedzenie w ten sposób przygotowane jest niesmaczne
jeśli to ma być jena patelnia do wszystkiego to jakaś aluminiowa pokryta teflonem mp. tefal na dobrej promce
8 Komentarzy
sortowanie:uzywam tefala od kilku lat
"smażenie" bez tłuszczu tak naprawdę nazywa się prażeniem i jest bardzo niezdrowe a jedzenie w ten sposób przygotowane jest niesmaczne
jeśli to ma być jena patelnia do wszystkiego to jakaś aluminiowa pokryta teflonem mp. tefal na dobrej promce