Tylko 65% oleju, a reszta to woda i zagęstniki. To nie jest rasowy majonez tylko taka maź tłuszczowo-wypełniaczowa ala majonez z wodą i octem. To trochę tak, jakby na margarynę mówić masełko bo wygląda i smakuje dość podobnie.
Polecam majonez domowy - 1 żółtko na szklankę oleju, łyżeczka musztardy, parę kropli octu + 2 min. roboty blenderem. Naprawdę nie ma nic prostszego. A cena? ~1.60zł za 400ml. I to jest dopiero dobra cena (i jakość).
Ja używałem go od 30 lat. Ostatnio smakuje jak morka szmata. Zaczęli dodawać karagen (wypelniacz) I poszedl po tylu latach w odstawkę. Teraz pomorski i kielecki smakuje tak jak ketrzynski kiedyś. (Edytowano)
Tylko KIELECKI!
Jeden wart drugiego - Kielecki też ma wodę i wali octem potwornie, a % oleju w ogóle nie podają. No ale jest jak woda, więc zakładam, że dużo tej wody i ma podobną zawartość oleju co ten.
Kiedyś to był top1 teraz to kupczak z wypełniaczami.
To nie jest majonez - to maź majonezopodobna. Tylko 65% oleju a reszta to woda i 2 zagęstniki.
Zrobić własnoręcznie to zdrowy będziecie jesc.
kod kreskowy można
Do niedawna miał dobry skład. Ciekawe jak w smaku
Jaki może mieć smak jak 1/3 to zagęstniki i woda?
Skład nie powala, ale nasza rodzinka nadal się nim zajada.
Skład:
Olej rzepakowy 65%, woda, musztarda (ocet spirytusowy, woda, mączka z gorczycy, sól, ekstrakt przypraw), żółtka jaj w proszku 3,2 %, cukier, substancje zagęszczające: guma guar, guma ksantanowa.
Tylko 65% oleju, a reszta to woda i zagęstniki. To nie jest rasowy majonez tylko taka maź tłuszczowo-wypełniaczowa ala majonez z wodą i octem. To trochę tak, jakby na margarynę mówić masełko bo wygląda i smakuje dość podobnie.
Polecam majonez domowy - 1 żółtko na szklankę oleju, łyżeczka musztardy, parę kropli octu + 2 min. roboty blenderem. Naprawdę nie ma nic prostszego. A cena? ~1.60zł za 400ml. I to jest dopiero dobra cena (i jakość).