![Jim Beam sunshine blend 0,7 Kaufland](https://static.pepper.pl/threads/raw/SD0QD/849786_1/re/768x768/qt/60/849786_1.jpg)
76°
Opublikowano 13 czerwca 2024
Jim Beam sunshine blend 0,7 Kaufland
Stacjonarnie: Ogólnopolska ·
![Awatar użytkownika Mruczek](/assets/img/profile-placeholder_09382.png)
![Bomba Atomowa: suma temp. Twoich okazji i kuponów to 1000°](/assets/img/badges/1x/nuclearLevel1-active.png)
Opublikowane przez
Mruczek
Dołączył w 2017
6
253
O tej okazji
W kauflandzie najniższa cena jak dotąd: 59,99zl.
40%, jak zwykły, a nie 32% jak w red stag. To nie jest likier.
W Biedronce 62,99
W netto 64,99zl
W Aldi 74,99zl
Opis:
Jim Beam Sunshine Blend to nieco łagodniejsza i bardziej dymna whisky niż oryginalny Jim Beam Kentucky Straight Bourbon. Jest to w połowie Jim Beam White i w połowie Brown Rice Bourbon. Brown Rice Bourbon jest rozumiany jako zacier zawierający co najmniej 51% kukurydzy i jęczmienia zamiast żyta
40%, jak zwykły, a nie 32% jak w red stag. To nie jest likier.
W Biedronce 62,99
W netto 64,99zl
W Aldi 74,99zl
Opis:
Jim Beam Sunshine Blend to nieco łagodniejsza i bardziej dymna whisky niż oryginalny Jim Beam Kentucky Straight Bourbon. Jest to w połowie Jim Beam White i w połowie Brown Rice Bourbon. Brown Rice Bourbon jest rozumiany jako zacier zawierający co najmniej 51% kukurydzy i jęczmienia zamiast żyta
![Kaufland](https://static.pepper.pl/merchants/raw/avatar/40_2/re/54x54/qt/70/40_2.jpg)
Aktualizacje społecznościowe
Sprawdź również
Powiązane dyskusje
Powiązane kategorie
16 Komentarzy
sortowanie:Już podstawowy JB nadaje się tylko do coli (i bardzo dobrze sprawdza się w tej roli), więc strach się bać co im tutaj wyszło. (Edytowano)
Wlałem do kolejnego kieliszka Evan Williams i porównuję do sunshine. No jakbym pił wódkę, którą wypłukano beczkę po williamsie.
Reasumując: do koktajli lub dla tych, co odrzuca zapach bourbonu.
"Brown Rice Bourbon jest rozumiany jako zacier zawierający co najmniej 51% kukurydzy i jęczmienia zamiast żyta"
Aby był bourbonem musi mieć minimum 51% kukurydzy (tak, ma). Brown Rice można rozumieć jak zastąpienie żyta czy pszenicy za pomocą ryżu.
Nie wiem jak smakuje, bo dziś pierwszy raz widziałem na półce.
Pragnę jednak zwrócić uwagę na fakt, że najtańsze alkohole na tej planecie robione są z ryżu. Nie mówię, że to może być niedobre. Po prostu powinno kosztować około 30 zł za 700ml.
Dodatkowo wspomnienie na butelce o dymnych nutach: kto próbował ryżowych napitków z Tajwanu czy Hongkongu, ten wie o czym mowa. Fermentowany i destylowany ryż daje bardzo smolisty posmak (nijak się to ma do szkockich dymnych whisky).
BLEND po amerykańsku znaczy co innego niż w Szkocji( można dodawać czysty nielezakowany destylat). No jeszcze wchodzimy w tamaty bourbon i straight bourbon gdzie musi być odpowiedni okres leżakowania.
Dobra, na polskiej stronie Jim Beam napisali:
Sekret łagodnego smaku tkwi w połączeniu 50% kultowego Jim Beam White z 50% Bourbon Whiskey na bazie brązowego ryżu. Najlepiej smakuje z tonikiem, plasterkiem cytryny i lodem! (Edytowano)